מספר ימים לאחר שנכנסה לתוקפה מהפכת סימון המוצרים בארץ, רשת OpenValley, המתמחה בעולמות היזמות והחדשנות, קיימה השבוע תחרות סטארטאפים העוסקים בתחום ה – FoodTech. לגמר שנערך במתחם יוקנעם של הרשת, העפילו שלוש חברות, להן ניתנה הזדמנות מיוחדת להציג את פעילותן בפני משקיעים בינלאומיים, בכירים בתעשייה ויזמים נוספים, שקיבלו מצדם הצצה לפיתוחים הטכנולוגיים המעניינים ביותר בתחום.
הזוכה במקום הראשון היא חברת Better Juice שהוצגה על ידי מייסדה ערן בלצ'ינסקי, שגרף מחמאות רבות על הפיתרון שפיתחה החברה, להפחתת סוכרים כגון סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוזה – מכל סוגי מיצי הפירות, ולהפוך אותם לסיבים תזונתיים בריאים, וסוכרים חיוביים מבחינה בריאותית. התהליך, על פי בלצ'ינסקי, אינו משפיע על ריח או טעם המיץ, למעט הפחתת המתיקות. בנוסף, מאפשרת הטכנולוגיה לכל יצרן, לווסת את רמת הסוכר שברצונו להפחית מן המיץ הטבעי.
שופטי התחרות: גלי ארצי, VP Innovation and Clinical Affairs ב;Frutarom מיכל דריימן, שותפה בקרן JVP; אמיר זיידמן, סמנכ"ל פיתוח עסקי ב The Kitchen- שטראוס; הוד ינובר, CTO Innovation בתנובה; סהר יזדנפור מנהל תחום Food-Tech במכון הייצוא; שרי קמפ, סמנכ"לית פיתוח עסקי ב – ;Trendlines Agtech נוגה סלע שלו, סמנכ"לית פיתוח עסקי ב – ;fresh start רועי טל, מנהל יחידת פועלים היי טק צפון; אורן שרון שותף בש.פרידמן; אופיר דובובי מייסד שותף OpenValley, שירי גרין אלגביש מנכ"לית OpenValley ועדי שחף, מנהלת קהילת OpenValley.