חברת ASRock מודיעה על לוח אם (H310) עם תמיכה במעבדים בעלי שמונה שליבות.

לוח האם הזה שולל באופן "רשמי" את ההנחה שרק לוחות אם מסוג Z390 יתמכו במעבדים שכאלו. כנראה נוכל לראות בקרוב תמיכה גם ממגוון לוחות האם המבוססים על הצ'יפסטים B360 ו-Z370 באמצעות עדכוני BIOS.
נכון לעכשיו, השמועה אומרת שנוכל לראות שני מעבדים עם שמונה ליבות, i9-9900K ו-i7-9700K שאפילו יגיעו עם הלחמה בין הליבה עצמה לרכיב ה-IHS. יש לזכור כי יכול להיות שנראה עוד מעבדים מתומני ליבות בהמשך השנה ואולי אפילו בשנה הבאה, הרי התחרות עם AMD רחוקה מסיום.
עם זאת, עולה ונשאלת השאלה, האם מישהו בכלל יקנה לוח אם מסוג H בשביל מעבד מתומן ליבות? שכן לוחות אם מסוג Z ו-B מציעים הרבה יותר פיצ'רים המחמיאים למעבדים החזקים יותר ומעגלי חשמל איכותיים יותר מאשר לוחות ה-H. יש לזכור גם כי מי שקונה מעבד מתומן ליבות ככל הנראה גם ירצה להשקיע בלוח אם איכותי, בכל מקרה הוספת התמיכה היא בכל זאת מהלך נכון למי שרוצה להשקיע אך ורק במעבד. הדבר מראה גם כי אינטל מתחילה להקשיב יותר לצרכנים וקהל היעד שלה.